Eğitimlerimiz

Oed Eğitimi

Automatic External Defibrillatör ( Otomatik şok cihazı ) OED eğitimi

ÖNEMLİ DUYURU!!!
27.08.2020 TARİHİNDE DEĞİŞEN İLK YARDIM YÖNETMELİĞİNE GÖRE OED EĞİTİMİ ZORUNLULUK OLARAK GETİRİLMİŞTİR. 27.08.2020 TARİHİNDEN ÖNCE İLK YARDIM BELGESİ BULUNANLAR 21.08.2021 TARİHİNE KADAR OED (OTOMATİK EKSTERNAL DEFİBRİLATÖR) EĞİTİMİ ALMAK ZORUNDADIR.

Oed EğitimiOED Eğitimi Nedir?
Otomatik Eksternal Defibrilatör Eğitimi, otomatik eksternal defibrilatör adı verilen ani kalp durmasında kalbe şok vererek elektriksel işlevini tekrar kazandırmaya yarayan kalp şok cihazının kullanabilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş ilk yardım eğitim merkezlerince verilen eğitim modülüdür.

Otomatik Eksternal Defibrilatör (oed) Eğitimine Kimler Başvurabilir?
İş Sağlığı Ve İş güvenliği kapsamında İş yerlerinde bulundurulması zorunlu ilk yardımcılar, gönüllü olarak ilk yardımcı olmak isteyenler, ani kalp durmaları, kalp krizi gibi durumlara karşılık şok cihazını kullanarak müdahale yapmak isteği olanlar ve yaşam kurtarma zincirin bir parçası olmak isteyen 18 yaşını doldurmuş her birey başvurabilir.

Oed Eğitimi Nereden Alınır? Kimler Verebilir?
Sağlık Bakanlığı adına İl Sağlık Müdürlükleri tarafından yetkilendirilmiş ilk yardım kursları tarafından verilmektedir. Cansın İlk Yardım Eğitim Merkezi olarak kursumuzda tam otomatik eksternal defibrilatör eğitimi (Şok cihazı) verilmektedir. irtibat ve başvuru için linki tıklayınız.

Oed Eğitimine Nasıl Başvurulur?
Başvurularınızı gerek bireysel gerekse kurumsal olarak bizlere iletişim formumuzdan, 0212 451 16 17 no’lu telefon numaramızdan veya 0505 447 28 91 no’lu WhatApp hattımızdan ulaşarak başvurabilirsiniz.

Şok Cihazı Eğitimi Süresi Ne Kadar? Eğitim Şekli Nasıldır?
Mevcut ilk yardımcı sertifika geçerlilik tarihi dolmamış olanlar için Sadece Kalp Elektro şok cihazı eğitimi 2 saattir.
(*) ilk defa ilk yardım sertifikası alacaklar için Oed eğitimi Temel İlk Yardım eğitimi konuları içerisinde zorunlu olarak verilmektedir. Ayrıca bunun için bir eğitim alınmasına ve sınavına girilmesine gerek yoktur. ilkyardım sınavı içerisinde sürece yer verilmektedir.
(*) ilk yardım belgesini yenileme zamanı gelen (güncelleme yapacak) ilk yardımcılar 8 saatlik güncelleme eğitimi içerisinde isterse oed eğitimi de alabilir. eğitim sonunda hafta sonları il sağlık müdürlüğünce yapılan sadece oed uygulama sınavına katılarak başarılı olması durumunda ilk yardımcı belgesine oed kullanım yetkisini ilave etmiş olur.
(*) Oed Eğitimi online olarak verilmemektedir. Ancak  temel ilk yardım eğitiminin isteğe bağlı olarak 1. günü online olarak verilebilmektedir.
(*) Firma bünyesinde düzenlenecek olan ilk yardım ve oed eğitimleri yasal mevzuat gereği 5 katılımcı altında düzenlenememektedir.

Eğitimin İçeriği Neleri Kapsamaktadır?
Eğitim; Temel İlk Yardım Eğitimi konuları içerisinde yer alan Temel Yaşam Desteği (Suni Solunum ve Kalp Masajı) esnasında tam otomatik şok cihazı nasıl kullanımına yönelik süreci içermektedir. bu süreçte ilk yardımcı;
* Tam Otomatik Eksternal Defibrilatör cihazı nedir?
* Oed Cihazı nasıl kullanılır?
* Hangi Durumlarda oed kullanılır?
* Otomatik şok cihazı kullanımının vücutta ne gibi yararları vardır?
* Şok cihazının kullanılmaması gereken durumlar nelerdir?
* Kalp Şok cihazı kullanmak güvenli mi?
* Hasta ve yaralıya Şok uygulamak zarar verir mi?
* Bebek ve çocuklarda tam otomatik şok cihazı kullanılır mı?
* Kalp pili olan hasta ve yaralıda kullanmak güvenlimi?
* Otomatik şok cihazını herkes kullanabilir mi?
* OED (otomatik şok cihazı) kullanmada kimler yetkilendirilir?
* Hamilelerde şok cihazı kullanımı sakıncalımı?
* Yaralanması olan hastaya defibrilatör kullanılır mı?
* Kırığı olan hastada şok cihazı kullanılır mı?
* Şok cihaz özellikleri nelerdir?
* Aed kalp krizinde uygulanabilir mi?
* Aed boğulmalarda kullanılır mı?
* Şok cihazı (AED) kalp durmasında nasıl etki eder?
* AED solunumu duran kişide uygulanır mı?
* Şok uyguladığında zarar görme risklerimiz nedir?

Eğitimde Yaş Sınırı Var mı?
Temel ilk yardım eğitimlerinde olduğu gibi 18 yaşından gün almamış olanlar başvuruda bulunamaz.

Eğitim Yeri, Eğitim Nerede Verilir?
Eğitimler Cansın İlk Yardım Eğitim Merkezi salonlarında veya firma bünyesinde Covid-19 ilk yardım eğitimi rehberine uygun 1 katılımcı için en az 4m2 alana sahip yine İl Sağlık Müdürlüğünün standartlarında tüm katılımcılarımızın birbirini görebileceği U düzenin de eğitim salonlarında verilmektedir.

OED Sınavı Var mı? Nasıl Yapılmaktadır?
Sınavı Sağlık Bakanlığı adına İl Sağlık Müdürlüğü yürütmektedir.
Sadece katılımcılarımıza yönelik uygulama sınavı yapılmakta olup, yazılı sınavı bulunmamaktadır.
Katılımcı uygulama sınavından 100 tam puan almak zorundadır.
1. sınavda başarısız olma durumunda 2. sınav hakkı bulunmakta olup, 2. sınavda başarısız olması durumunda tekrar eğitime katılması gerekmektedir.
Uygulama sınavı sadece hafta sonları ve İl sağlık Müdürlüğü’nün belirleyeceği Anadolu yada Avrupa yakası olarak planlanmaktadır.
Yapılan Uygulamalı Sınavda Tam Puan Alarak Başarılı Olan kursiyerlerin sertifikaları İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Tarafından Onaylanır.

Oed Eğitimi Ücretli mi? Fiyatı Ne Kadar? 
Eğitim hakkında sık sorulan bir başka soru ise, eğitimin kaç lira olduğu. Oed Eğitimi Fiyatı her ocak ayının son haftası İl Sağlık Müdürlüğü ücret tespit komisyonu tarafından belirlenir. Güncel Eğitim fiyatı (Ücreti) için kurumumuzdan bilgi alabilirsiniz.
Temel İlk Yardım Eğitimi alan katılımcılarımıza Tam Otomatik Şok Cihazı (OED / AED) Eğitimi Ve Sınavı ÜCRETSİZDİR.

OED / AED Eğitimi Sertifika Geçerlilik Süresi Ne kadardır?
İlk yardım Belge geçerlilik süresi Üç (3) yıldır. Oed eğitimi ilk yardım belgesine entegre olduğundan geçerlilik süresi ilk yardımcı belgesi kadardır. Belge geçerlilik süresi bitiminden sonraki üç(3) Ay içinde 1 gün (8) Saatlik Yenileme / Güncelleme eğitim programına katılarak belge geçerlilik süresini teorik ve uygulamalı sınava katılmaksızın üç yıl daha uzatma yapılabilmektedir.

OED eğitiminin alınmasına ilişkin mevcut 3 durum vardır;
1. İlk defa Temel İlk Yardım Eğitimi alıyorsanız herhangi ek bir başvuruya gerek yoktur. Yeni eğitimlerin içerisinde mevcuttur.
2. İlk yardım güncelleme eğitimi alacaksanız, OED eğitimini güncelleme eğitimi ile aynı gün veya güncelleme eğitiminden sonra alabilirsiniz.
3. Mevcut ilk yardım sertifikanızın geçerliliği devam ediyorsa, OED eğitimini en geç Ağustos 2021 tarihine kadar almalısınız.
Eğitim 2 saat sürmektedir. Eğitimden sonra Sağlık Bakanlığının belirlediği bir Sınav salonunda uygulamalı sınav yapılacaktır.

İlk Yardım sertifika geçerlilikleri devam eden kişilerin, OED eğitimi almaması durumunda 27 ağustos 2021 sertifikaları Sağlık Bakanlığı tarafından iptal edilecektir.

Otomatik Şok CihazıOED (OTOMATİK EKSTERNAL DEFİBRİLATÖR) EĞİTİMİ
Eğitimin Hedefi : Ani olarak ortaya çıkan hastalık veya yaralanma durumunda; kişinin hayatını korumak, sağlık durumunun kötüleşmesini önlemek ve iyileşmesine destek olmak amacıyla olay yerindeki mevcut imkânlarla yapılan hızlı ve etkili müdahaleleri, oed (Otomatik Şok Cihazı) kullanımıyla taçlandırmak.
Gereklilik: Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Belgesi geçerli olanlar 27 ağustos 2021 tarihine kadar oed eğitimi almalı.
Eğitim Süresi  : 2 (iki) Saat
Kursiyer Sayısı : En az 5 en fazla 21
Eğitimin Konuları: Temel yaşam desteği eğitimi; erişkinlerde, çocuklarda ve bebeklerde temel yaşam desteği, Oed (Otomatik Eksternal Defibrilatör) ‘ün Hasta Ve Yaralı üzerinde kullanımı.

Daha ayrıntılı bilgi için: 0212 451 16 17 numaralı telefondan  ulaşabilirsiniz.